Cărți ecranizate. După o lungă așteptare, vom putea vedea o nouă ecranizare a romanului “Micuțele doamne”

Într-o lume în care toate poveștile celebre par să fie reinterpretate sau rescrise an de an, îndrăgitul roman Micuțele doamne al scriitoarei americane Louisa May Alcott nu a mai fost ecranizat de mai bine de douăzeci de ani.

Prima ecranizare a romanului a fost în anul 1933, în care au jucat Katherine Hepburn şi Joan Bennett, apoi în 1949, cu Mary Astor şi June Allyson.

Cea mai cunoscută ecranizare însă este cea din anul 1994, când din distribuție au făcut parte Susan Sarandon, Winona Ryder, Claire Danes şi Kirsten Dunst.

De-a lungul timpului, au existat mai multe discuții privind posibilitatea readucerii poveștii surorilor March pe marele ecran şi, deşi “Sony Pictures Entertainment” şi-a propus o reecranizare în 2013, de abia săptămâna aceasta știrile au confirmat vestea cea bună: se va face un nou film după cartea Micuțele doamne. Se așteaptă încă dezvăluirea numelor actrițelor care vor interpreta rolurile lui Meg, Jo, Beth, si Amy March, dar se bănuiește că vor fi nume mari din tânăra generație de actori și actrițe de la Hollywood.

Producătorii noului film vor fi Amy Pascal, care s-a retras din conducerea “Sony Pictures Entertainment”, împreună cu Denise Di Novi și Robin Swicord, iar zvonurile spun că Sony s-ar afla în tratative cu Sarah Polley pentru scrierea scenariului. În 2006, Sarah Polley a regizat și a scris scenariul pentru filmul “Departe de ea” (Away from her), care a fost nominalizat la premiile Oscar pentru “Cel mai bun scenariu adaptat”.

Prozatoarea americană Louisa May Alcott (29 noiembrie 1832 – 6 martie 1888), a doua fiică a lui Amos Bronson Alcott şi a lui Abigail May, a crescut printre intelectuali și filosofi precum Ralph Waldo Emerson, Nathaniel Hawthorne și Henry David Thoreau, a susținut mișcarea aboliționistă şi a luptat pentru drepturile femeii. Sărăcia a împins-o să lucreze încă de la o vârstă fragedă, fiind pe rând, profesoară, croitoreasă, guvernantă, fată în casă şi scriitoare. În luna decembrie a anului 1854, publică primul său roman intitulat  “Fabulele florilor”,  dar succesul se datoră romanului autobiografic “Micuțele doamne”, o poveste de viaţă memorabilă şi interesantă pentru tinerele domnișoare. Romanul a fost publicat în două volume, primul în 1868 şi cel de-al doilea în 1869. Printre altele, prozatoarea a mai publicat “Bătrâna fată demodată” în 1870, “Micuții domni” în 1871,  “Opt verișori” în anul 1874, “Trandafirul înflorit” în 1876 şi “Băieţii lui Jo” în 1886.

Sursă foto.

Sursă știre.