Trezește-te și mergi mai departe!

O rază de soare intră pe geam și o carte din bibliotecă prinde contur exact ca atunci când pe scenă apare un personaj important și trebuie evidențiat, pus în lumină. Este vorba despre o carte scrisă de o prietenă de-a mea, cu titlul „Trezește-te și mergi mai departe!”.

Mă ridic din pat și merg să răsfoiesc cartea luminată. Încep să râd pentru că pe prima pagină văd dedicația ei către mine, sinceră și originală, care spune cam așa:

„Scumpa mea, dacă vreodată o să suferi ca proasta după vreun bou care nu dă nici doi bani pe tine și tu o să-l iubești ca o leșinată și o să mori după dragostea lui nulă, fă-ți un serviciu și sună-mă și îți voi spune multe povești, cum ar fi cât de sexy poate fi al tău Făt Frumos, scremându-se la toaletă, căci, fiind un bărbat josnic, nu va face nimic altceva decât să se șteargă cu iubirea ta undeva, iar tu, draga mea, nu vei fi un closet satisfăcut de ușurarea unui bărbat egoist! Citește și fi o femeie cu cap, nu o păpușă cu sâni !”

Citind aceste cuvinte mi-am dat seama câtă dreptate avea prietena mea și cât de mult am putut sa decad aruncându-mă în brațele acestui nesuferit împuțit, care m-a făcut să îl iubesc și acum mă tratează ca pe o cârpă. Bunica îmi spunea mereu ca bărbații nu vor respecta niciodată femeile supuse, ci doar pe cele încrezute. Se pare că toți ne dorim să fim dominați, dar nu dorim să pierdem controlul.

Este timpul să renunț la iubirea falsă pe care o trăiesc cu acest individ. Este timpul să mă eliberez de ceea ce am devenit și sa fiu iarăși fata de dinainte. Oare voi reuși? Ce alte cadouri amare o să-mi îmi ofere viața?

Sursă foto.