The @British Book Club. Valurile de Virginia Woolf, 18 mai, ora 18:30

De o carte bună te poți bucura oriunde, dar locul perfect pentru a discuta despre ea este un club de carte. Biblioteca @British din București, în parteneriat cu Clubul Scriitoarelor, dă startul unui club de carte lunar, prin care ne dorim să descoperi cele mai frumoase povești scrise de autoare celebre.

Vino la bibliotecă luni, 18 mai, de la 18:30 la prima întâlnire a clubului nostru. Vom discuta despre “Valurile”, volum scris de una dintre cele mai apreciate autoare britanice, Virginia Woolf. Primul nostru invitat este autoarea Ioana Bâldea Constantinescu, care, alături de Erika Ciuică (Clubul Scriitoarelor), te va provoca la o discuție despre această carte de excepție.

Despre roman.

Romanul “Valurile” se deschide cu un grup de șase copii care se joacă într-o grădină, pe malul mării, urmărind apoi viețile lor pe măsură ce învață ce înseamnă prietenia, dragostea și pierderea, odată cu moartea prietenului lor, Percival. Considerat de mulți cel mai voloros roman al Virginiei Woolf, “Valurile” reflectă și suferința scriitoarei față de pierderea propriului său frate, Thoby.

Dacă încă nu ai citit “Valurile”, poți găsi volumul la Biblioteca @British din București. Accesul la clubul de lectură este gratuit, iar evenimentul se desfășoară în limba română.

Poster Book Club v1

Despre invitați.

Ioana Bâldea Constantinescu

Născută la București, Ioana Bâldea Constantinescu este atât jurnalist cultural, cât și prozator. Din 2001, de când lucrează în cadrul Societății Române de Radiodifuziune, a realizat interviuri cu unii dintre cei mai prestigioși autori străini, precum Sarah Dunant, Alain de Botton sau David Lodge. Romanul ei de debut, “Dincolo de portocali” a fost publicat în 2015 la editura Humanitas.

Erika Ciuică

Erika Ciuică este fondatoarea Asociației Clubul Scriitoarelor, singura comunitate dedicată exclusiv femeilor care scriu. După 8 ani prin corporații, a decis că-i place mai mult să-și urmeze pasiunea de a crea și promova evenimente culturale, al căror pilon principal să fie femeia. A organizat timp de un an un club de carte și film la Serial Readers, apoi a scris recenzii și editoriale pe Hyperliteratura, iar acum se ocupă în totalitate de comunitatea scriitoarelor pe care a fondat-o acum un an.

Evenimentul îl găsiți pe Facebook aici.