The @British Book Club. Povestea cameristei de Margaret Atwood, 26 octombrie, ora 18:30

De o carte bună te poți bucura oriunde, dar locul perfect pentru a discuta despre ea este un club de carte. Biblioteca @British din București, în parteneriat cu Clubul Scriitoarelor, organizează un club de carte lunar, prin care ne dorim să descoperi cele mai frumoase povești scrise de autoare celebre.

Vino la bibliotecă luni, 26 octombrie, de la 18:30,  să discutăm despre cărți care au fost cenzurate sau chiar interzise la un moment dat. Accentul va cădea pe “Povestirea cameristei” scrisă de Margaret Atwood. Moderatoarea clubului, Erika Ciuică, o va provoca la o discuție despre cenzură în cărți pe autoarea Cristina Nemerovschi.

Dacă încă nu ai citit “Povestirea cameristei”, poți găsi volumul în limba engleză la biblioteca din București și în limba română la editura Leda.

Evenimentul se desfășoară în limba română și accesul este gratuit.

Despre carte.

Romanul Povestirea cameristei urmărește o societate distopică, în care femeile sunt apreciate doar pentru trupurile lor. Într-o lume în care rolul femeilor din calsele sociale inferioare este doar acela de a procrea, Offred, camerista unei familii bogate, trebuie să descopere care îi este cu adevărat destinul și cum poate fugi de o soartă stabilită de lumea în care trăiește.

Despre invitați.

Cristina Nemerovschi este una dintre cele mai controversate autoare de la noi. Debutează în 2010 cu volumul “Sânge satanic”, extrem de bine primit atât de critici, cât și de public. Următoarele sale romane, precum “Pervertirea” sau “nymphette_dark99” s-au bucurat la rândul lor de un succes fulminant. În 2012 publică sub pseudonimul Anna Vary primul volum din seria “Ultima vrăjitoare din Transilvania”.