Paula Hawkins „The Girl On The Train” – Cel mai rapid vândut roman pentru adulți

Stephen King este fan. Dreamworks a cumpărat deja drepturile pentru film. Autoarea Paula Hawkins a lansat primul său roman drept un mega-hit.

Ce au Gwyneth Paltrow, Stephen King și Reese Witherspoon în comun? Toți sunt mari fani al celui mai nou bestseller, thrillerul Paulei Hawkins, „The Girl on The Train”.

Romanul spune povestea lui Rachel, o alcoolică divorțatムcare creeazムo viațムimaginarムpentru cuplul care trăiește într-o casムpe lângă care ea trece în fiecare zi, cu trenul – o casムîn care ea poate a văzut sau nu ceva întâmplându-se. O poveste creată cu subtilități de forma unui thriller, ceea ce face din Hawkins un fin observator al tragediilor vieții moderne: permanenta amețeală a mailurilor, neînțelegerea termenului de alcoolism.

Vă dați seama, existムmii și mii de căƒrți publicate în fiecare an, iar atunci când un roman de debut precum acesta iese învingător în toate topurile, cu siguranță este interesant de descoperit. Thriller-ul a dominat lista bestseller-urilor New York Times timp de aproape patru luni de la lansare. Potrivit Riverhead, editura americană a cărții, vânzările au trecut recent de 1,5 milioane de exemplare ceea ce ar putea transforma cartea Paulei Hawkins în cel mai rapid vândut roman din lume, pentru adulți.

Sincer, este o constelație de factori diferiți“, explicムJynne Martin, directorul de publicitate al Riverhead. Au fost recenzii pozitive din partea criticilor literari (opiniile variind de la US Weekly până la The New York Times), a contat și apariția filmului „Gone Girl” și întreaga operațiune de publicare coordonată de Penguin Random House.

Ce a fost cel mai interesant a fost efectul rețelei Goodreads, deținut de Amazon. De-a lungul toamnei trecute, în perioada premergăƒtoare publicării cărții, Riverhead a făƒcut un număƒr semnificativ de cadouri, șidar cel mai mare efect l-a avut această campanie de “words of mouth”, aducând pe rafturile celor prezenți pe Goodreads o rată uluitoare de citire a acestui roman.

Noi așteptăm să apară și în România sau, dacă avem noroc, să fie adus la Biblioteca British Council, unde apar multe noutăți în limba engleză, printre care Lean In de Sheryl Sandberg sau #Girlboss de Sophia Amoruso.

Sursa foto: The Daily Beast