Omul

Omul privea lung în depărtare.

Aștepta. Nu știa încă ce anume, dar era pregătit. Pregătit pentru inevitabil, pregătit pentru o întorsătură nesperată, îndelung visată, grozav de mult amânată.

Acum nu mai stătea nimic între el și lumea din vis, între el și dorul nepotolit de viață, de viața lui.

Era pe-un deal. În stânga – o grădină înfloritoare, în dreapta – o pădure pârjolită. Pașii îl purtaseră înaintea gândului, îi desenaseră drumul și el îi urmase.

Închisese ochii – voia să vadă cum e să meargă fără să vadă pe unde merge. Mereu fusese cam surd, însă acum, pentru prima oară, auzea tot ce trecea pe lângă el, tot ce exista și respira prin preajmă.

Auzea vântul țesându-i-se prin păr, auzea praful așezându-se pe drum, auzea florile desfăcându-și petalele, auzea chiar și cântecul tainic al pământului de sub picioare.

sursa foto: Sebastian Vasiu

Ana Groszler

Ana Groszler se îndeletnicește în cea mai mare parte a timpului cu scrisul. Scrie povești pentru copii și creează conținut de site, iar atunci când nu scrie, se bucură de o carte bună sau desenează. La sfârșitul anului 2013 cu sprijinul prietenilor de la Empower, Ana a ținut un curs de scriere creativă, care s-a numit „Pe bicicletă cu un crocobaur”.

Comments

  1. […] Omul, clubulscriitoarelor.ro, noiembrie 2015 […]