Galeria Întâlnirilor — Lecturi de poezie și proză cu Ania Vilal și Cezarina Anghilac

Miercuri, 10 mai 2017, ora 19.00, la Gallery (str. Leonida nr. 9-11, București) se va desfășura o nouă ediție a Galeriei Întâlnirilor, coordonată de Daniel Sur. Evenimentul face parte din seria intitulată Femei la Galerie, desfășurată sub egida Asociației Naționale pentru Arte Vizuale Contemporane și a Clubului Scriitoarelor. De această dată va avea loc o seară de lectură de proză și poezie, lecturi urmate, ca de obicei, de o dezbatere mai amplă.

Invitatele acestei ediții sunt scriitoarea Cezarina Anghilac, care a debutat recent la Editura Tritonic cu volumul de povestiri Cine doarme și visează, și poeta Ania Vilal, însoțită de ultimul său volum de poezie, Inimă dată la maximum.

Moderatori: Daniel Sur și Ionela-Violeta Anciu.

* * *

Ania Vilal este traducător freelancer pe limbile franceză și portugheză. Debutează cu volumul de poezie intitulat „Eu, mama tare și tu”, la Editura Brumar din Timișoara, în luna iulie 2011. Publică în volumul “Cartea copilăriilor“ coordonat de Dan Lungu și Amelia Gheorghiță, ed. Polirom, 2016, în antologia “De la Révolte à la Paix”, coordonată de asociaţia culturală “Dossiers d`Aquitaine”, Bordeaux, Franţa (2015) și în antologia „Cele mai frumoase poeme din 2011”, coordonată de Radu Vancu și Claudiu Komartin. În septembrie 2013 publică volumul de poezie „Inima dată la maximum”, Editura Tracus Arte, București, iar în decembrie 2014 publică volumul de poezie „Moi, la mère forte et toi” (varianta în limba franceză a volumului de debut „Eu, mama tare și tu”), Editura Edilivre, Saint-Denis, Franța. Publică constant texte de proză scurtă și recenzii pe site-ul clubulscriitoarelor.ro. A câștigat o serie de premii literare în țară și în străinătate.

Cezarina Anghilac este pseudonimul literar al Cezarinei Nicolae (n. 27 septembrie 1984, Mangalia). A studiat sociologia și antropologia în cadrul Universității din București, iar în 2015 a urmat cursurile de scriere creativă ale Atelierului SF&F organizat de Revista de povestiri și Bookblog. Este membră a grupului literar Secția 14 și a Clubului Scriitoarelor. Din ianuarie 2016, ca redactor-șef, are în grijă sumarul Revistei de suspans. A publicat proză scurtă în Revista de suspans, Gazeta SF, Argos Magazine și Revista de cultură Familia. Este prezentă cu o povestire în antologia editată de Mircea Pricăjan, „Best of Mystery & Horror” (Editura Herg Benet, 2014), iar recent a debutat în volum cu colecția de povestiri „Cine doarme și visează” (Editura Tritonic, 2017).