Lansarea romanului Măştile fricii de Camelia Cavadia, joi, 16 iunie, ora 19:00

Editura Trei vă invită joi, 16 iunie, de la ora 19.00, la Librăria Humanitas de la Cişmigiu, la lansarea volumului Măştile fricii de Camelia Cavadia. Alături de autoare se vor afla Aurora Liiceanu, Ada Roseti, Virginia Costeschi şi Radu Găvan.

Măştile fricii este o carte despre modul în care traumele din copilărie ajung să ne domine şi să sufoce maturitatea. O poveste care probabil reprezintă realitatea multor familii de aici şi de aiurea: amprenta lăsată asupra viitorului unui copil de un părinte autoritar, violent şi incapabil să îşi depăşească neputinţele. O istorie a metamorfozei unei personalităţi abuzate de violenţă şi frică, o privire emoţionantă asupra maternităţii înăbuşite de stereotipuri şi a unei iubiri care putea să fie perfectă, dacă protagoniştii săi ar fi trăit prezentul (clipa).

Un roman frumos şi trist, dur şi sensibil deopotrivă, o mărturie impresionantă despre părinţi şi copii şi frica teribilă care îi desparte uneori, sufocând iubirea, pacea interioară, bucuria vieţii, tot ce e mai frumos în oameni. – Radu Găvan

Pe Camelia o cunosc de foarte multă vreme şi am fost uimită să descopăr în cărţile sale o voce nouă, necunoscută mie. Matură şi tranşantă în felul în care îşi creează personajele, ea le iubeşte apoi ca pe nişte copii, cu toate defectele şi durerile lor. Ema, David şi Sofia sunt nişte personaje tragice, într-o istorie cutremurătoare în familiaritatea ei. Abuzul, fizic şi emoţional, suferit şi perpetuat de personaje, este şocant prin perspectiva intimă din care e reflectat.
Şi dacă e nevoie de un argument în plus pentru a citi Măştile fricii, iată-l: vă va face să vă reevaluaţi relaţia cu cei iubiţi, cu teama de a nu descoperi un pic din bovarica Ema în voi înşivă. – Ada Roseti

Accesul la eveniment se face în baza unei rezervări la numărul de telefon 021.311.40.01 sau pe adresa de email cismigiu@humanitas.ro, în limita celor 100 de locuri disponibile, până la data de 16 iunie, ora 18.30.

Mai multe detalii puteți găsi pe pagina de Facebook a evenimentului.

Iată și un fragment din romanul ce urmează a fi lansat:

Frica e primul lucru pe care-l văd în faţă. Mă aşteaptă în fiecare dimineaţă, la marginea patului, gata să mă ia-n primire imediat ce deschid ochii. O văd apoi aşezată deasupra mea, la doar câţiva centimetri de chip. Îi simt respiraţia tăioasă pe obraji, mirosul terifiant de moarte şi ştiu că oricât de mult m-aş feri, nu voi scăpa de ea. În faţa sau în spatele meu, frica mă va însoţi pretutindeni şi chiar dacă vor fi momente când voi uita de ea, vor fi clipe în care va răsări pe nesimţite, dându-mi semnale că-i acolo. Uneori scurte şi ascuţite precum vârful unui cuţit, alteori prelungi şi apăsătoare precum hârâitul tusei contagioase.