Lansare de carte. Mușcînd din moarte ca din ciocolată de Cela Varlam, joi, 16 aprilie, ora 18.00, la Librăria Cărtureşti Verona

Joi, 16 aprilie, ora 18.00, la Librăria Cărtureşti Verona (ceainărie) din Bucureşti, are loc lansarea romanului “Mușcînd din moarte ca din ciocolată“, de Cela Varlam, recent apărut la Editura Cartea Românească, disponibil şi în ediţie digitală.

În noul său roman, Mușcînd din moarte ca din ciocolată, Cela Varlam îşi asumă trăirea insuportabilului, pentru a da glas unui avertisment adresat întregii omeniri.

O scenă de o violenţă halucinantă deschide paginile acestei cărţi. Istria. Locuitorii unui sat istro-român, comunitate din care fac parte preadolescenta Ena şi familia ei, sînt ridicaţi, într-o noapte, de un comando sîrbesc, care-i transportă într-o zonă carstică, unde sînt împuşcaţi şi/sau împinşi în crevasele abisale ale locului. Erau anii cînd armata lui Tito trecuse la purificări etnice, recurgînd la metode asemănătoare cu cele ale fostului ocupant.

Între Ena şi Filip, ofiţerul titoist, şeful comandoului ucigaş, dar şi salvatorul fetei, se dezlănţuie o iubire răvăşitoare, despre care puteți citi în cartea Celei Varlam.

Invitați, alături de autoare: Magdalena Bedrosian, George Neagoe şi Daniel Cristea Enache.

Cela Varlam (n. 1952) a absolvit cursurile Facultăţii de Limbi Romanice a Universităţii din Bucureşti. A predat limba şi literatura franceză; a participat la cursuri de perfecţionare profesională în cadrul structurii Alliance française din Paris. Începînd cu 1980, a scris scenarii radiofonice. A lucrat (1982-1993) ca secretar literar al Teatrului Bulandra, perioadă pe care o consideră adevărata sa etapă de formare profesională. A publicat articole de jurnalism cultural în revistele Teatru şi Teatrul azi şi în cotidiene sau săptămînale. A fost traducător şi interpret în cadrul unor societăţi comerciale. Primul său roman, Trec rînduri, rînduri muritorii, apare în 1998 şi obţine Premiul pentru debut în proză al Uniunii Scriitorilor din România. În prezent Cela Varlam este membră a Uniunii Scriitorilor din România din anul 2008.