Lansarea Asociației Culturale “Verbs describe us“, sâmbătă, 28 ianuarie, ora 14:00, la Lente

Sâmbăta aceasta, pe 28 ianuarie, începând cu ora 14:00, în mansarda chic de la Lente, draga noastră Judy Florescu vă invită la lansarea oficială a Asociației Culturale Verbs describe us. Ne-am obișnuit să o vedem pe Judy aproape la toate evenimentele de natură culturală, nu doar la cele literare. Nelipsită este și camera ei video, ce are grijă să surprindă cele mai importante momente, atât pentru cei ce nu au putut fi prezenți, cât și pentru organizatorii evenimentelor cu pricina. De data aceasta este rândul nostru să fim alături de acest om minunat, care îți dedică viața artei.

Veți fi întâmpinați de o mică expoziție ce constă în 24 de portrete ale unor artiști, realizate de Judy Florescu, Teodora Gheorge, Laura Diana și colega noastră, Luna Popescu. Le veți putea admira doar pe parcursul evenimentului, așa că iată un motiv în plus pentru care să înfruntați frigul și să veniți la această lansare.

După ce v-ați încălzit și v-ați familiarizat cu locul, veți asculta un recital format din piese alese din repertoriul marilor artiști Judy Garland Elvis și Amy Winehouse, recital ce va fi susținut de gazda noastră, Judy Florescu.

Poezia este cea care va marca aici prezența literaturii, prin două recitaluri susținute de către colega noastră, Ionela-Violeta Anciu și de Teodora Gheorghe.

Nu în ultimul rând, vă veți putea bucura de proiecții realizate de Verbs describe us, ce însumează momente de la diverse evenimente, printre care mici videoclipuri cu Johnny Depp, Tim Robbins, Alexandru Tomescu, Marius Manole și Stefan Bănică.

* * *

Ar trebui să știți că Asociația Verbs describe us este o organizație culturală comunitară care concepe, organizează, promovează și desfășoară activități și proiecte culturale și caritabile în România și în străinătate, proiecte ce urmăresc evidențierea vieții culturale cotidiene bucureștene, precum și cea provinciale prin redactarea de materiale scrise și organizarea de evenimente. De asemenea, aceasta promovează valorile care țin de egalitatea de șansă a membrilor comunității, dorind să fie o platformă națională de expremare liberă a tinerilor creativi. Scopul asociației este nepatrimonial cu caracter educativ-informativ, cultural și filantropic.

Obiectivele prin care se realizează scopul asociației sunt:

*  conceperea, organizarea și desfășurarea de activități ce urmăresc evidențierea vieții culturale urbane din momentul actual, atât din București, cât și din celelalte orașe ale țării.
*  stimularea și susținerea inițiativelor tinerilor prin platforma online de exprimare și comunicare, Verbs describe us.
*  organizarea de evenimente, conferințe, dezbateri, întâlniri, lansări, expoziții, concerte, spectacole de teatru, tabere vocaționale (arte vizuale, muzică, teatru, film, dans, literatură).
*  conceperea, realizarea și editarea de materiale cu scop informativ în format scris și video din domeniile literatură, teatru, muzică, pictură, desen, fotografie, coregrafie, sub formă electronică pe siteul cultural Verbs describe us, canalul de Youtube și pagina de Facebook.
*  conceperea, realizarea, promovarea și desfășurarea de proiecte de educație nonformală sub formă de conferințe, întâlniri în cadrul școlilor sau spațiilor culturale (cinema-uri, teatre, librării, săli de concerte, galerii) pentru dezvoltarea abilităților de comunicare și creativitate ale tinerilor.
*  redactarea de materiale promoționale în scop cultural – pliante, afișe, design media.
*  conceperea, promovarea și desfășurarea de programe educaționale nonformale pentru tineri, în colaborare cu instituții de învățământ (școli, licee, universități) și organizații non-guvernamentale cu interese comune cu ale asociației.
*  realizarea de campanii de promovare a evenimentelor culturale în domeniile – teatru, muzică, film, dans, arte vizuale.
*  realizarea de campanii de strângere de fonduri în vederea autosusținerii ONG-ului cultural.
*  facilitarea accesului tinerilor la evenimentele culturale prin întocmirea de programe speciale în acest sens.
*  încurajarea acțiuinilor de cooperare culturală și implicarea tinerilor și adulților în activități civice de interes comunitar.
*  desfășurarea de activități culturale și dezvoltare durabilă, de promovare a turismului cultural și de educare în privința protejării patrimoniului cultural.
*  organizarea de acțiuni de voluntariat în domeniul activităților exercitate.
*  cultivarea legăturilor cu alte organizații și persoane fizice din țară și străinătate cu interese comune cu ale asociației, prin schimburi de experiență, proiecte comune și delegații reprezentând asociația.
*  colaborarea cu diverse persoane fizice, autorități locale, alte instituții și organizații non-guvernamentale din țară și din străinătate, pentru punerea în practică a unor proiecte de interes comun.
*  reprezentarea intereselor comune ale membrilor asociației pe lângă organismele și organizațiile naționale și internaționale
*  acordarea de șanse egale tuturor celor care vor să facă voluntariat în cadrul ONG-ului.
*  încurajarea toleranței și combaterea discriminării.
*  promovarea tinerilor talentați și a potențialului lor.
*  creșterea vizibilității tinerilor cu aptitudini extraordinare în spațiul cultural bucureștean și extins la nivel național și internațional.
*  editarea de cărți, realizarea de filme documentare cu scop cultural și educațional.