Lansare de carte: “Tangou pentru Lisandra” de Hélène Grémillon, joi, 16 iulie, ora 19:00, Librăria Humanitas de la Cișmigiu

Săptămâna viitoare, joi, 16 iulie, ora 19.00 sunteți aşteptați alături de Mihaela Dedeoglu, Laura Grunberg, Andrei Crăciun, Elisabeta Lasconi şi Denisa Comănescu la Librăria Humanitas de la Cişmigiu pentru lansarea romanului “Tangou pentru Lisandra“, cel mai nou roman a franțuzoaicei Hélène Grémillon, autoarea bestsellerului “Confidentul”.

După răsunătorul succes internațional reputat de “Confidentul”, romanul ei de debut din 2010, Hélène Grémillon publică în 2014 romanul Un tangou pentru Lisandra (La garçonnière), „o nouă revelație“, apărut până în prezent în 15 țări.

O adevărată polifonie a părții întunecate a sufletelor, cartea îl aduce în prim-plan pe Vittorio Puig, un psihanalist acuzat de uciderea enigmaticei sale soții, Lisandra și pe Eva Maria, o pacientă devastată de dispariția fiicei sale, care întreprinde o anchetă personală pentru a proba nevinovăția acestuia. În Argentina abia ieșită din dictatură și puternic marcată de desaparecidos, miile de persoane eliminate de regimul generalului Videla, nevroze și trauma nebănuite, gelozii și trădări, fapte de o infinită cruzime rămase nepedepsite revelează o galerie de personaje care sunt obligate să-și scoată masca.

Romanul a apărut în Colecţia Raftul Denisei, colecţie coordonată de Denisa Comănescu și este tradusă din franceză de către Simona Brînzaru.

Tangou pentru Lisandra te ţine cu sufletul la gură şi confirmă impresionantul talent al autoarei Confidentului.Le Monde des livres

Scriitoarea franceză Hélène Grémillon s-a născut în 1977 la Poitiers. După studii de filologie şi istorie, se lansează în presă (lucrează pentru Le Figaro şi L’Avant-scène cinéma) şi în regia de scurtmetraj.

Cum acţiunea noului roman ne poartă paşii în Argentina anilor ’80, cei prezenți la lansarea cărții vor urmări un moment de tango realizat de dansatorii de la TangoTangent!

Ne vedem acolo!