Inaugurarea editurii și librăriei Hecate, 5 decembrie, ora 17.00

Sâmbătă, 5 decembrie, editura și librăria Hecate primește oaspeți. Gazdele vă așteaptă cu povești despre Hecate și minunata casă de patrimoniu de pe strada Olari, cu o discuție despre egalitate și solidaritate, cu noile lor apariții editoriale și cu volumele alese pe sprânceană pentru librărie.

Cu câteva luni în urmă intra pe scena literară librăria Hecate, descris ca un nou hub al respectului pentru diferențe, al gândirii critice și al schimbării. De atunci, lucrurile s-au dezvoltat și mai mult, iar eforturile Hecate au prins ISBN-uri și sute de pagini. Acum primim vești noi: pe 5 decembrie, acești oameni faini vă invită la evenimentul de inaugurare a editurii și librăriei Hecate, pe strada Olari nr.8 din București. Atunci veți avea ocazia de a-i cunoaște mai bine, veți afla povestea editurii și a principiilor sale direct de la fondatorii Hecate, Claudia Câmpeanu și Ovidiu Anemțoaicei, le veți răsfoi noile apariții și cărțile disponibile în librărie.

Despre aparițiile Hecate

Planul editorial Hecate cuprinde deja șapte apariții care sunt construite pe principiile de bază ale editurii și sunt împărțite în colecții distincte:

  • Colecția Hecate, una de gândire critică, cuprinde Împărtășirea lumii de Luce Irigaray (traducere: Ovidiu Anemțoaicei), care vorbește despre posibilitățile de reorganizare a existenței cu celălalt, în condițiile în care nu se mai poate trăi înăuntrul și prin intermediul unei singure lumi. Din aceeași serie mai face parte colecția de eseuri 50 de nuanțe ale feminismului editat de Lisa Appignanesi, Rachel Holmes și Susie Orbach (traducere: Ioana Pelehatăi), în care 50 de voci feminine contemporane discută despre ce înseamnă să fii femeie astăzi și despre lucrurile care le motivează.
  • Colecția de albume include două volume care se întorc spre arta realizată de femei. Astfel, Trupuri subversive. O istorie secretă a femeilor și tatuajelor de Margot Mifflin (traducere: Ana-Maria Datcu) cuprinde o incursiune fascinantă în lumea artei tatuajului feminin occidental, atât din perspectiva artistelor tatuatoare, cât și a femeilor tatuate. Cartea, apărută inițial în 1997, este editată de Hecate într-o versiune revizuită și adăugită, care include 50 de imagini noi. Graffiti la feminin de Nicholas Ganz (traducere: Andra Matzal) este cel de-al doilea album al colecției și reprezintă un omagiu adus creatoarelor remarcabile de graffiti și artă stradală, prezentând opera a peste 125 de femei, incluzând deopotrivă nume consacrate, precum Lady Pink din New York și Mickey din Amsterdam, și o galaxie de stele în plină ascensiune.
  • Colecția SF/F cuprinde două titluri esențiale ale domeniului: Amonit de Nicola Griffith (traducere: Ioana Filat) și Pilda semănătorului de Octavia E. Butler (traducere: Toma Ritner). Ambele volume pun în discuție concepte fundamentale ca genul, ce înseamnă să fii om, violența și dezastrele ecologice.
  • Colecția de beletristică debutează cu De ce să fii fericită când poți fi normală? de Jeanette Winterson (traducere: Vali Florescu), geamănul tăcut al primului roman publicat de Jeanette Winterson, Portocalele nu sunt singurele fructe. Plină de durere și umor, ca și de o extraordinară dragoste pentru viață, această carte vorbește despre căutarea fericirii, despre lecțiile de iubire, despre căutarea unei mame și despre o călătorie în lumea nebuniei și înapoi.

Mai multe detalii legate de eveniment puteți găsi aici.