Festivalul Internațional de Poezie Artgothica, 29-31 iulie, la Sibiu

În perioada 29 – 31 iulie 2016, la Sibiu, va avea loc Festivalul Internațional de Poezie Artgothica. În cadrul Festivalului, vor fi acordate Premiile Naționale pentru Poezie Mircea Ivănescu, aflate la a V-a ediție, de către un juriu prezidat de către scriitorul Radu Aldulescu. Din juriu mai fac parte scriitorii și criticii literari Mioara Bahna, Ștefan Ion Ghilimescu, Dan Herciu și Felix Nicolau.

În programul Festivalului sunt incluse două nopți de recitaluri poetice și muzică folk cu Tic Petroșel și alți invitați. Vor avea loc prezentări de carte, de publicații și proiecte culturale, dezbateri pe teme literare precum și festivitatea de premiere a câștigătorilor acestei ediții a Premiilor Naționale pentru Poezie Mircea Ivănescu.

Nominalizările rezultate în urma voturilor membrilor juriului sunt, în ordinea alfabetică a numelor celor nominalizați:

13735722_1139730739433220_7220615765353080853_o copyPremiul Mircea Ivănescu pentru volum de poezie:
Dan Ciupureanu, Liderul grupei mici de la grădinița de stat nr. 2, Tracus Arte, 2015
Marius Dumitrescu, Târziu dar neînserat, Grinta, 2015
Ofelia Prodan, No exit, Charmides, 2015

Premiul Mircea Ivănescu pentru volum de debut în poezie:
Ion Valentin Ceaușescu, La o țigară cu umbrele, Karth, 2015
Adrian Cîrstea, Întoarcerea în paradis, Grinta, 2015
Laura Cătălina Dragomir, Una și aceeași față a diferitului, Bookmasters, 2015.

Premiul Mopete pentru manuscris:
Irina Lazăr
Nastia Mureșan
Alex Povarnă

Colegiul Director al Asociației Culturale Artgothica menționează că în cadrul Premiilor Naționale Pentru Poezie Mircea Ivănescu nu s-a jurizat întreaga producție editorială a anului 2015, ci doar volumele și grupajele înscrise de către autori sau editori conform Regulamentului Premiilor.

Au confirmat participarea aproximativ 50 de poeți, critici literari, redactori șefi de publicații culturale din țară și străinătate, inclusiv din țări precum Cehia, Israel și Italia.

Festivalul Internațional de Poezie Artgothica este organizat, în colaborare, de către Asociația Culturală Artgothica Sibiu și Asociația Culturală Direcția 9, cu sprijinul financiar și logistic al Primăriei municipiului Sibiu și al Consiliului Județean Sibiu.