Cursul CALDERON: Despre punți, cu Ana Barton — Trei întâlniri om la om, la Librăria Open Art

Unul dintre cele mai puternice grupuri culturale din București, Inițiativa CALDERON organizează, de doi ani și jumătate, conferințe cu mari personalități, un club de lectură, dar și cursuri de formare intelectuală. Cele aproape 100 de evenimente CALDERON de până acum au avut invitați precum Maia Morgenstern, Dan C. Mihăilescu, Radu Paraschivescu, Mihail Neamțu, Sever Voinescu, Carmen Mușat, Mihaela Irimia.

13247916_621012124713889_2888080733221135801_oCursul CALDERON al lunii iunie este susținut, în mod excepțional, de scriitoarea Ana Barton. Nuvelist, romancier, eseist de sușă memorialistică, Barton este, în același timp, un excelent profesionist în ceea ce epoca noastră numește comunicare. Activează în domeniul relațiilor publice, scrie asiduu pe blogul personal și pe Facebook, participă la lansări de carte, dă (și ia) interviuri, își întreține, ca un grădinar, largul cerc de cititori.

Împărțit în trei ședințe săptămânale, atelierul de față își propune să trateze, de-o manieră neconvențională, teme precum: ce este comunicarea; de câte tipuri este ea; de câte tipuri sunt relațiile dintre oameni, în genere; cum interacționăm cu cei din jur astfel încât, înprofesiune sau familie, viața noastră să nu fie o colecție de eșecuri; cum ne adaptăm discursul în funcție de interlocutor și context; ce trebuie să știm despre noi înșine pentru a avea raporturi sănătoase cu ceilalți. În cuvintele Anei Barton, cursul CALDERON e despre întâlnire, despre apropiere, despre acele momente privilegiate din viață în care oamenii învață să se desfacă, aidoma unor flori tinere, unii față de alții. Despre prietenie, iubire, autenticitate, trăire, poveste.

Modalitatea de înscriere e simplă: dacă dorești să te numeri printre auditori, e suficient să trimiți un mesaj cu textul „Mă interesează“, la adresa info@calderon.at. Mai multe detalii cu privire la condițiile de participare și calendar, puteți găsi aici, dar și pe pagina de Facebook a evenimentului.