Concursul PEN Internațional pentru tineri scriitori

PEN România anunță deschiderea fazei naționale a concursului PEN Internațional. Sunt invitați să participe la acest concurs tineri poeți și prozatori între 18 și 30 de ani (neîmpliniți pînă la 1 septembrie 2015), care nu au publicat încă un volum la o editură pînă la închiderea concursului (dar care pot să fi publicat în diverse reviste pe hârtie sau electronice).

Bucată de proză propusă poate avea între 2000-4000 de cuvinte (aprox. 12.000 – 24.000 semne cu spații). Poeziile, individuale sau formând un lung poem compus din mai multe părți, nu pot depăși 2500 de cuvinte în total (aprox. 15.000 semne cu spații). Toate propunerile trebuie să fie inedite și nu trebuie să apară public pînă la data închiderii concursului (1 septembrie 2015).

Vor fi aleși 2 candidați, un poet și un prozator, o femeie și un bărbat. Manuscrisele vor fi însoțite de un scurt CV și o fotocopie a actului de identitate. PEN România va alege cei 2 candidați cu ajutorul unui juriu alcătuit din 3 membri PEN. Cele 2 manuscrise selectate vor fi traduse în engleză de PEN România și trimise apoi la sediul PEN Internațional de la Londra.

Selecția internațională va alege o prima listă lungă de 6 nume, apoi o listă scurtă de 3 nume, din care va fi numit câștigătorul final. Acesta va fi anunțat la congresul anual PEN Internațional din octombrie 2015 și va primi un premiu de 1000 de euro. Scriitorii nominalizați în finala scurtă vor fi ulterior publicați și implicați de către PEN Internațional în diverse acțiuni culturale.

Data-limită de trimitere a manuscriselor în limba romană, pe e-mailul magda.carneci@mail.com, este 25 aprilie 2015.

Mult succes!

Sursă știre.

Sursă foto.