Competiție literară. Editura ALL și Clubul Scriitoarelor vă premiază cu cărțile scriitoarei Cecelia Ahern – ÎNCHIS

De curând, Editura ALL a tradus și publicat în România romanul semnat de Cecelia Ahern – Anul în care te-am întâlnit, parte din seria de autor Cecelia Ahern, care include și faimoasa carte P.S. Te iubesc, ecranizată în 2007, cu Gerard Butler și Hilary Swank. Anul în care te-am întâlnit a apărut în octombrie 2014, la prestigioasa editură Harper Collins și a devenit instant bestseller internațional, câștigând și Irish Book Award for Most Popular Fiction. Deși titulatura de bestseller nu-ți garantează niciodată că o carte este cu adevărat bună, noul roman al Ceceliei Ahern te absoarbe cu totul în paginile lui, te pune serios pe gânduri și îți dăruiește o porție zdravănă de poftă de viață și învățăminte valoroase.

Despre carte, pe scurt

Jasmine are 33 de ani și a fost concediată cu șase săptămâni înainte de Crăciun. Conform contractului, primește în continuare salariul întreg și nu are dreptul de a se angaja în altă parte, ca să nu plece cu informații sensibile la concurență. Fără serviciu, este nevoită să facă față celorlalte îndatoriri ale vieții, pe parcursul acestei „vacanțe la grădină”. Mai presus de orice, trebuie să aibă grijă de sora ei, Heather, care suferă de sindromul Down și pe care a neglijat-o în ultima vreme. Abia acum deschide ochii către casa și grădina în care s-a mutat de patru ani și pe care nu a apucat să le descopere.

Deprimată, își exprimă revolta față de vecinul ei, Matt, un popular realizator de emisiuni radio, pe care îl detesta dintotdeauna, fără să fi avut ocazia de a-l cunoaște îndeaproape. Matt iubește în același timp două lucruri incompatibile: familia și alcoolul. Sub ochii lui Jasmine, viața lui se îndreaptă vertiginos spre eșec pe toate planurile. Astfel, în pragul Anului Nou se intersectează destinele a doi oameni. Amândoi se află la răscruce de drumuri. Pe măsură ce noul an își intră în drepturi, în nopțile cu lună și în zilele cu parfum de suburbie, o prietenie neașteptată se leagă între cei doi vecini.

Dincolo de așteptări, cartea nu este despre întâlnirea unei femei cu bărbatul perfect, ci este una despre prietenia dintre un bărbat și o femeie – doi oameni care au nevoie unul de celălalt, chiar dacă se detestă și despre lecțiile pe care le învață împreună, lecții care le pot schimba viața.

Așadar, pentru că ne-a plăcut cartea și subiectul abordat de ea, am decis să vă invităm la un concurs inedit.

Condițiile de participare
  • scrieți o poveste scurtă (literară, în proză) a cărei temă să fie prietenia între un bărbat și o femeie.
  • folosiți-vă de dialog, descriere, emoții și orice altceva pentru a da savoare poveștii.
  • puteți scrie în limita a 500 de cuvinte (textele care depășesc numărul de cuvinte nu vor fi luate în considerare).
  • toate textele trebuie să aibă diacritice și să nu conțină greșeli gramaticale, de sens, litere sau cuvinte lipsă (textele care nu respectă aceste reguli vor fi descalificate).
  • puteți înscrie un singur text cu numele și adresa de mail în concurs, aceeași persoană nu poate înscrie mai multe texte.
  • pentru a intra în competiție trebuie să postați textul într-un comentariu în josul paginii ȘI să-l trimiteți pe mail la erika.ciuica@clubulscriitoarelor.ro cu titlul: Concurs Cecelia Ahern.
  • se vor califica doar participanții care respectă toate regulile concursului.
  • oricine (bărbat sau femeie) se poate înscrie în concurs.
Premii

Premiul I constă în publicarea poveștii pe site-ul nostru și un pachet cu 6 cărți semnate de Cecelia Ahern de la Editura ALL.

Premiile II și III vor consta în publicarea celor două povestiri pe site-ul nostru, clubulscriitoarelor.ro, și câte un exemplar din Anul în care te-am cunoscut de Cecelia Ahern.

Juriul

Juriul va fi format din membrele Clubului Scriitoarelor și câștigătoarea va fi cea mai frumoasă, interesantă, creativă poveste, pe care membrele o vor alege votând fiecare poveste individual, pe baza unui punctaj de la 0 la 5. Câștigătorii vor fi anunțați în data de 20 octombrie 2015 printr-un update la acest articol.

Pe site-ul editurii este disponibil un preview de 20 de pagini din roman, pe care îl puteți răsfoi dacă asta vă inspiră. Nu uitați să lăsați povestea voastră într-un comentariu în josul articolului și să o trimiteți la adresa de mail erika.ciuica@clubulscriitoarelor.ro cu titlul: Concurs Cecelia Ahern.

Așteptăm cu nerăbdare poveștile voastre până pe data de 17 octombrie 2015!

Editura ALL și Echipa Clubul Scriitoarelor

***

Câștigătoarele competiției sunt:

Nume Titlu Punctaj
Păunescu Denisa Prietenaș 44
Aldea Maria Să nu mai faci asta! 36
Pățan Florica Broderii 35
Moldovan Emilia Coșmar 35

Le mulțumim tuturor participanților și participantelor. Au fost multe povești frumoase!

Vă rugăm să ne scrieti un mail cu datele voastre de contact pentru a vă trimite premiile prin curier. Dacă sunteți din București vă așteptăm să ridicați premiile și de la evenimentul de joi, 22 octombrie, ora 19:00, la Cărturești Verona.

Bravo!

Echipa Clubul Scriitoarelor