Atelierele Vitamina CE? la Cărturești Verona – Delia Panait / Băiat sau fată? Tipi, tipe și stereotipuri

Zilnic ne punem întrebări și luăm decizii despre lucruri cotidiene sau legate de job, dar uneori ne punem întrebări atât de importante, precum ”CE fac eu cu viața mea și ce vreau de la ea?” sau ”CE înseamnă feminism?”, ale căror răspunsuri sunt mai dificil de aflat, că simțim nevoia să le discutăm și cu alții. Atelierele Vitamina CE? nu sunt menite să-ți dea răspunsurile unor probleme pe care tu ți le pui, ci să te aducă mai aproape de a le găsi tu însuți, prin cărți și discuții interactive.

”Sunt lucruri mici, dar esenţiale care nu se predau la şcoală.” Noi suntem de acord cu asta, așa că vrem să vă propunem un atelier “Vitamina Ce?”, organizat de Cărturești, miercurea, de la ora 19:00, în ceainăria Cărturești Verona.

Miercuri, 13 mai, ora 19:00, ceainăria Cărturești Verona

Delia Panait vorbește despre… Băiat sau fată? Tipi, tipe și stereotipuri.

Cu o dublă expertiză – cea de comunicatoare și cea de activistă pentru drepturile omului – e ușor să o găsiți pe Delia Panait prin București. Dacă dați drumul la radio, ea este vocea și mintea emisiunii „Bucureștiul Subiectiv”. Într-ale căilor de largă comunicare, baza și-a stabilit-o în Radio Guerrilla în urmă cu un deceniu, de unde a tot migrat complementar către proiecte dintre cele mai diverse, fie ca speaker/moderatoare la evenimente, conferințe și workshop-uri, fie ca realizatoare de emisiuni TV, fie ca scriitoare, consultantă sau cercetătoare – toate avînd nota comună a spiritului analitic presărat cu doze potrivite de umor și ironie. De asemenea, fiind membră FRONT (asociație pentru promovarea drepturilor femeilor), este foarte probabil să vă întîlniți cu Delia și la proteste sau dezbateri politice pe tematica egalității de șanse și de gen.

La intrare, te invită în “camera de depresurizare”. Acolo, la un pahar de vin, un snack & un joc de încălzire, faci cunoștință cu ceilalți colegi de atelier și cu vorbitorul serii. La plecare, vei avea o listă de lecturi recomandate și câteva întrebări de luat acasă. Și poate câțiva prieteni noi.

Fiecare atelier durează o oră și 30 de minute. Fix cât îi trebuie vitaminei Ce? să fie asimilată în organism. Accesul se face numai pe baza înscrierii. Rezervă-ți un loc prin email la inscrieri@carturesti.net. Intrarea la un atelier costă 40 de lei.

Evenimentul pe Facebook îl găsiți aici.