Lansare de carte. Andreea Nanu lansează vineri, 22 mai, ora 17:00, în cadrul Bookfest, romanul “Insula Melc”

Vineri, 22 mai, începând cu ora 17:00, are loc lansarea celui mai nou roman al Andreei Neagu,  Insula MelcLansarea are loc în cadrul Târgului Internaţional de Carte Bookfest, la Cinematograful de Artă Bookfest. Alături de autoare sunt invitați și Alex Ştefănescu, Christian Crăciun, Teodora Stanciu şi Valentin Ajder.

“Maxim şi Anna Tauber părăsesc Bucureştiul încapsulat în spirala casei cu păuni şi pornesc într-un pelerinaj în cele trei locuri-simbol ale creştinismului, Ierusalim, Roma şi Atena. Lansarea cărţii lui Maxim, Privirea Letiţiei, este un pretext pentru un elaborat exerciţiu de admiraţie şi de contemplaţie, de reflecţie la sensurile artei şi ale credinţei în lumea contemporană. Călătoria noastră, a cititorilor, începe la Poarta Frumoasă a Ierusalimului, către care priveşte Havila, o evreică de origine arabă, plângându-şi fiul mort, Zohar.

Această primă călătorie stă sub semnul trupului, Ierusalimul fiind un oraş care ni se descoperă prin simţuri: miresmele, vegetaţia, mirodeniile, pietrele albite de soare, arşiţa, vocea deşertului. Havila şi Eliav Halevi îşi întâmpină oaspeţii, pe Anna şi Maxim, în ziua în care se împlinesc şapte ani de la moartea lui Zohar.

Şapte ani în care Eliav încearcă să-şi amintească de fiul său cu ajutorul unei fotografii restaurate de monahul armean Aram Davtian, în grădina cu maci a Mănăstirii „Sfântul Iacob“; şapte ani în care Havila încearcă să readucă la viaţă chipul fiului pierdut într-o tapiserie pe care o brodează cu mâini triste, o tristeţe care îi inundă grădina cu oleandri, alungând păsările şi cântecul lor; şapte ani la capătul cărora Eliav porneşte însoţit de prietenii săi, monahul Aram şi cafegiul Ahmed, într‑o călătorie spre inima dunelor, acolo unde, se pare, Zohar încercase să refacă unParadis, o oază în jurul unui izvor pe care-l descoperise împreună cu fiul lui Ahmed. Călătoria ecumenică a celor trei se încheie cu visul de foc în care Zohar i se arată tatălui, învăţându-l că singura cale este iertarea şi speranţa în Înviere.”

Romanul Insula Melc propune o incursiune în lumea artei, a culturii şi, mai ales, a credinţei care dă profunzime şi sens existenţei. Odată cu vara care se apropie, Insula Melc se doreşte a fi şi un anotimp al maturizării interioare, o meditaţie pe tema Vieţii, a Morţii şi a Învierii şi care, asemenea unei spirale de­senate de cochilia unui melc, ne poartă, cum spune dedicaţia cărţii, spre cel mai tainic loc: noi înşine.

Sursa: ziarullumina.ro