Anamaria Ionescu și Monica Ramirez: dublă lansare de carte, miercuri, 5 octombrie, ora 17:00, la Casa Radio

Vă invităm miercuri, 5 octombrie, începând cu ora 17:00, la Casa Radio — Sala Radio, la o dublă lansare de carte organizată de Editura Tritonic. Scriitoarea Anamaria Ionescu va lansa Zodiac, volumul al doilea din colecția Sergiu Manta, iar Monica Ramirez va lansa romanul Recviem pentru un asasin, a șasea carte din seria Alina Marinescu.

Intrarea este liberă, iar în afară de o serie de discuții pe marginea noilor apariții editoriale, evenimentul promite un dialog savuros între cele două autoare. Mai multe detalii puteți găsi pe pagina evenimentului.

zodiac_rgbSergiu Manta era cândva un om cu un rost în viață. Era specialist IT, soț și tată. Dar demonii trecutului l-au împins la crimă. Condamnat la 20 de ani de închisoare, el este abordat de misterioasa Companie B, o structură obscură, presupusă a Ministerului de Interne,  ale cărei interese îl aruncă pe  în lumea asasinilor plătiți. Condamnat la o existență în lumea umbrelor la singurătate și la prezența permanentă a pericolului, Manta îmbrățișează noua existență ca pe o formă  personală de executare a sentinței. Dar o serie de crime culminând cu moartea unui coleg de “breaslă” și un ministru secretar de stat pun pe jar organizația lui Sergiu și fac din acesta un partener de anchetă pentru un polițist criminalist. Care este legătura dintre crime? Cine le-a comis? Și ce va face Sergiu Manta, odată misterul dezlegat?…

recviemFantome care n-au existat niciodată. Soldații umbrelor. Detașamente inexistente. Înainte, mereu înainte. Împotriva vântului. Împotriva tuturor și a propriilor trupuri. Cameleoni. Dincolo de lege, dincolo de moralitate, s-au adaptat și-au supraviețuit, indiferent de circumstanțe. N-au încredere în nimeni, doar în ei înșiși. Alina Marinescu a uitat cine este, mulându-se mai degrabă pe o multitudine de alias-uri false decât pe propria identitate. Antrenată pentru a deveni unul dintre cei mai periculoși asasini din lume, e din nou atrasă în lumea întunecată a spionajului. Contestabilitatea nu este necesară, din moment ce nu există nimic care să poată fi negat. Organizația Elite nici măcar nu există. Acum, însă, vrea să lase trecutul în urmă. Într-o existență în care încrederea este egală cu slăbiciunea și onestitatea cu naivitatea, violența a devenit deja o rutină. Iubirea reprezintă o dilemă cu un potențial letal și nu toți cei implicați îi pot supraviețui.

* * *

Monica Ramirez locuiește în SUA, unde a publicat nouă romane. Bucureșteancă, absolventă a Belford University din California, cu o diplomă de Creative Writing, membră a EWA (Espionage Writers of America) și a Romanian Crime Writers Club, a debutat în România la editura Tritonic cu Asasin La Feminin, primul volum tradus în limba română, din seria de spionaj / românce Alina Marinescu, apărut la editura Blue Ink Waters Press din America în ordinea care urmează: The Unwilling Assassin, Whispered Identities, Balance of Power, Beyond Smoke and Shadows, Abyss si Requiem for an Assasin. Editura Boson Books i-a publicat cele două romane istorice de dragoste, Intimate Strangers Affair și Kit Black, precum și thriller-ul Blackout. Au mai apărut în România: Asasin la Feminin, volumul 1 din seria Alina Marinescu, Identități secrete, volumul 2 din seria Alina Marinescu, Balanța puterii, volumul 2 din seria Alina Marinescu, Bariere de fum, volumul 4 din seria Alina Marinescu, Abis, volumul 5 din seria Alina Marinescu, Kit Black, Cum se scrie un best-seller. Tehnica americană pentru a transforma o idee într-un roman de succes, Traficantul de Umbre, Seducția apei, Viață dublă la Veneția, Fantoma de pe lac. În prezent, Monica lansează Recviem pentru un asasin, ultimul volum din seria Alina Marinescu, și are în lucru Comoara din vis, un thriller/romance/fantasy.

Anamaria Ionescu este licenţiată în drept şi realizator de emisiuni al postului Radio România Antena Satelor, al Societăţii Române de Radiodifuziune, autoare de proză scurtă și romane. A debutat cu nuvela Călătorie în familie în rubrica Luxul lecturii, realizată de publicistul Dan Mucenic în cotidianul Atac (2008) și a mai publicat în revistele literare Fereastra și Vatra Veche  din Tg. Mureş. În 2009 s-a numărat printre laureații concursului de literatură Agatha Grigorescu Bacovia – Mizil, cu nuvela Confesiune. În acelaşi an debutează editorial cu volumul de proză scurtă Camera obscură. Colaborator al publicației online Revista de suspans și al Jurnalului de literatură, revista bibliotecii județene I.A. Bassarabescu din Giurgiu, unde a publicat în premieră în 2015, piesa de teatru Ghetaria. În 2013 a apărut cel de-al doilea volum de proză scurtă, Pe cine nu laşi să moară…, la editura Tritonic, şi o povestire în volumul colectiv Poveşti pe două roţi. În 2014 a publicat Nume de cod: ARKON, primul din seria mystery&thriller Sergiu Manta. În 2015 a fost publicată ediția a doua, revăzută și adăugită, a volumului Camera obscură, iar în prezent pregătește lansarea celui de-al doilea volum din colecția Sergiu Manta, Zodiac.